Thursday, November 29, 2007

SCULPTURA-viziunea sacra a realitatii


("Pastorul viselor")




Un eveniment cultural la care ai putea participa chiar tu este expozitia de scluptura si desen "Arhietipale" semnata de Gabriela Drinceanu.
Gabriela Drinceanu este un tanar artist care, in ultimii ani si-a conturat intr-un mod semnificativ zonele si functionalitatile discursului sculptural. Ca sculptor, artista imbina doua programe care, aparent par incompatibile: pe de-o parte tridimensionalitatea sculpturii si pe de alta parte premisa crestina a imaginii ce valorifica "chipul cioplit".
Sculpturile Gabrielei Drinceanu ofera iubitorilor de arta si abstract propria viziune asupra existentei aflata sub semnul sacrului reflectata intr-o realitate subiectiva in care artista se regaseste pe sine.
"Pazitorul semnelor', "Pastorul viselor" si "Paznicele frumusetii" sunt doar cateva opere ce pot fi admirate in incinta Galeriilor de Arta Lapusneanu deschise in perioada 18-30 noiembrie , artista lansand o provocare prin intermediul creatiilor sale in randurile vizitatorilor, mai exact, un apel adresat privitorului de a da ratiune propriei existente.
Mesajul (criteriile secrete ale artistului), implicit ceea ce se vede, subliniaza acea sensibilitate a artistului ca reactie fata de mediu care il influienteaza, scopul devenind astfel o modificare a privitorului si a mediului.
Expozitia de sculptura este deschisa pentru toate persoanele indiferent de varsta si statut social, singura conditie pe care trebuie sa o intruneasca vizitatorii fiind interesul si dragostea pentru arta.

1 comment:

Scoobytza said...

Iti doresc multa bafta in ceea ce vrei sa faci. Din cate mi-am dat seama, blogul este un exercitiu de jurnalism pentru tine...